woensdag 16 november 2016 @ 19:21

Het Beroep Marktkoopman

Informatie Over Het Beroep Marktkoopman De marktkoopman te Utrecht houdt zich bezig met de in- en verkoop van restanten partijgoederen voortkomend uit markthandel.

In een financieel beroep registreer je alles wat er in een bedrijf in geld kan worden uitgedrukt. Niet alleen inkopen, verkopen, salarissen, belastingen, ontvangsten en betalingen, maar ook goederen die uit het magazijn naar de werkplaats gaan en gewerkte uren.

Alle bedragen worden vastgelegd in de boekhouding. Aan het eind van een periode maak je een overzicht van de totalen van het afgelopen tijdvak. Verder maak je analyses en voer je controles uit om meer inzicht te krijgen in het rendement van een bepaalde activiteit.

De cijfers moeten kloppen. Dat geldt voor elk bedrijf en elke organisatie. Ze moeten ook vastgelegd, vergeleken, beoordeeld, geanalyseerd en gerapporteerd worden. Daar komen altijd boekhoudkundige computerprogramma's aan te pas.

Bij aanvang van een onderzoek door de beroepscommissie zal de standwerker/ster een brief ontvangen waarin aangezegd word dat de kaart eventueel tijdelijk word ingetrokken naar aanleiding van klachten, dit word echter pas na samenkomst van de beroepscommissie beoordeelt en is te verdedigen door de deelnemer bij samenkomst van zowel de commissie als wel de deelnemer. Markthandel

Een marktkoopman staat op een markt. Op deze markt probeert de marktkoopman zijn producten te verkopen. Het woord markt is afgeleid van het Latijnse woord mercatus” wat weer markt en handel betekent.

Moglen noemt de naam van een oud-student van hem. Deze Nederlandse jurist promoveerde Lees hier zijn proefschrift terug. promoveerde op communicatiegrondrechten en in het voorwoord van zijn proefschrift is Moglen de enige hoogleraar die hij bedankt.

De jonge academicus schreef ruim tien jaar geleden enkele scherpe opiniestukken, waarin hij onder meer pleitte tegen meer bevoegdheden van de Nederlandse inlichtingendienst en vóór meer privacybescherming van de burger in de nasleep van elf september. Bezoekers van de Markt hebben geluk, de markt is namelijk bovenop een gigantische ondergrondse parkeergarage gebouwd.

De uitgangen hiervan liggen dan ook op of om de markt. Parkeren is dus vaak geen probleem. Op zaterdag wil het echter nog wel eens voor komen dat deze parkeergarage vol zit. Vooral wanneer je wat later aankomt

Of een parkeergarage vol zit wordt ruim van te voren aangegeven. Vervolgens wordt je dan naar een andere parkeergarage geleid (volg de P-route). Alle parkeergarages liggen op loopafstand van de markt. In de jaren dertig heerste tijdens de economische crisis diepe armoede onder marktkooplui.

Tijdens de Duitse bezetting werd het joden onmogelijk gemaakt om op de Albert Cuyp en andere markten te staan. Van de Joodse kooplieden, die een derde van de marktpopulatie uitmaakte op de Albert Cuyp Markt, is bijna niemand teruggekeerd. Dit liet een diepe wond achter. De humor verdween van de markt.


Verdeeld over verschillende wijken en straten in de stad kom je overal gezellige pleintjes met terrassen, cafés en restaurants tegen.

Er is wel een duidelijke scheiding te vinden tussen de verschillende wijken. Het prijs- en kwaliteitsniveau verschilt erg qua wijk en soms zelfs per straat.


0 Comments:

Een reactie posten

<< Home